… Og nej, det er ikke sådan en film, man ser på TV. Jeg er gået retro og har forsøgt mig med at tage billeder med et analogt SLR. Billederne er alle taget med et Olympus OM-2n, hvor der er påsat et 50 mm-objektiv. Kameraet fandt jeg i den lokale genbrugs til 30 kroner. Selvom kameraet var ret slidt, virkede det til min overraskelse.

Det er i sig selv en oplevelse at skyde billeder analogt. Med et begrænset antal af billeder tilrådighed, tvinges man til at overveje hvert enkelt billede mere grundigt og det tror jeg bestemt er til gavn. Det gamle kamera ville dog ikke mere efter 12 billeder, så fornøjelsen blev kort, men det er bestemt noget, jeg skal prøve igen. Jeg har allerede fundet min mors gamle kamera frem, hvor jeg lige mangler et batteri for at være kørende.

Nedenfor er et par af de billeder, det nu blev til. Jeg blev nødt til at rette lidt på hvidbalancen efterfølgende i Photoshop, fordi billederne blev ret grønlige, efter de blev scannet. Det skal siges, at jeg synes det er rigtig svært at fotografere analogt, og det er helt klart noget, der skal læres. Det er dog lidt dyrt at tage billeder på den måde, men det er bestemt noget, jeg skal prøve igen snarrest. Min scanner ikke er så god, så den har lavet nogle streger på et par af billederne, så tag jer ikke af det.

6

2

4

3

1

5

Mit eneste råd er, at hvis man har lyst til at prøve noget anderledes med fotografering, så skal man prøve at skyde analogt. Det handler bare om at komme i gang 🙂