Forleden var jeg med min klasse inde på Brandts i forbindelse med et projekt i dansk, hvor jeg blandt andet så denne udstilling, som jeg med det samme blev grebet af. Billederne skildrer helt unikke stemninger, og jeg er virkelig imponeret! “Disappearing into the Past” er en udstilling bestående af omkring 35 fotografier taget af Astrid Kruse Jensen. Billederne er taget med et gammelt polariodkamera og film, der har overskredet deres holdbarhedsdato. Billederne skildrer en glemt verden med indtryk fra barndommens univers og naturens skjulte uskyld. Her er et udklip fra Brandts hjemmeside:

“Astrid Kruse Jensen har i dette projekt søgt helt nye veje i sin tilgang til fotografiet. Hvor hun i sine tidligere projekter brugte avancerede fotografiske teknikker, bruger hun i dette projekt polaroid kameraer, som ikke rummer den samme kapacitet og ikke magter den samme detaljeringsgrad. I valget af uperfektion og ukontrollerbarhed ligger ikke blot ønsket om at udfordre vante arbejdsmetoder gennem de sidste 14 år; der ligger også i høj grad en umiskendelig erkendelse af sårbarhed, et ønske om at give slip – og lade sig drage af et materiale, der ikke er muligt at kontrollere.”

fra http://www.brandts.dk/da/aktuelleudstillinger?option=com_content&view=article&id=316

Jeg finder hendes billeder utroligt interessante og opmærksomhedsskabende. De har en stemning, som kun få formoder at fange i et billede, hvilket gør dem spændende at kigge på. Jeg får lyst til at forsvinde ind i billederne netop fordi de hverken er perfekte eller kontrollerede. Jeg finder det meget interessant, når folk bruger gamle kameraer til at fange øjeblikke netop fordi teknikken er begrænset og billedet derved ikke bliver teknisk perfekt. Dette er i følge mig et klart bevis på, at kernen i fotografering ikke er teknik, men i langt højere grad evnen til at kunne se og fremstille motiver.

Se et nogle af hendes billeder nedenfor:


 

ex_110629_14